Ingyenes szállítás 25 000 Ft felett!
Blog

A tökéletes grill hamburger titkai

2022.05.13 07:00
A tökéletes grill hamburger titkai

Végre beköszöntött a jó idő és vele együtt a várva várt grill szezon is! Mi pedig eláruljuk a titkot, hogyan készíthető tökéletes hamburgerhús grillen, amelyet ha kipróbál, garantáltan a kedvenc grill ételei közé fog tartozni.

A grillen készült hamburgerhús sokkal szaftosabb és omlósabb a serpenyőben sült társainál, azonban nagyon ügyelnünk kell rá sütés közben, hogy ki ne száradjon. Ehhez szeretnénk egy kis útmutatóval segítségül szolgálni.

A tökéletes hamburgerhús ismérvei

A jó hamburgerhús lényege nem más, mint maga a hús. Fontos, hogy minőségi alapanyagból készítsük el a hamburger pogácsákat,  amihez akár a Gulyáshús webáruházából is már néhány kattintással házhoz rendelheti a szükséges darált húst. Ez lehet marhahús, sertéshús, vagy a kettőnek a keveréke csupán arra ügyeljünk, hogy zsíros legyen. Zsírtartalma legalább 10% legyen, de még jobb, ha 20%-os húst választunk hozzá. Az igazi hamburgerhús, ha minőségi húsból készül, akkor a són és a borson kívül nem igényel egyéb fűszerezést. Az is csak a felszínen, az utolsó pillanatban szükséges. Semmiképpen ne álljon a sóban, mielőtt sütni kezdjük! A sütéshez kézzel formázzunk egyforma méretű, 2 cm vastagságú korongokat a darált húsból és már mehet is a felmelegített grillre.

Hogyan süthetjük grillen tökéletesre a hamburger pogácsákat?

Első lépésként készítsük elő a grillt sütésre, gyújtsuk be a szenes vagy gáz grillsütőnket. Amikor felmelegedett a kívánt hőmérsékletre, azaz 165°C-ra, ráhelyezhetjük a megformázott hamburger pogácsákat a grillre, melyek körülbelül 5-5 perc sütési időt igényelnek oldalanként. 

Hamburger összeállítása

Ha a hamburgerhúsok megsültek, jöhetnek a kettévágott a hamburger zsemlék - ezeket is melegítsük át egy picit a belső oldalával lefelé fordítva a grillrácson. Ezután már csak össze kell állítani a burgereket saját ízlésünk szerint: sajt, szósz, lilahagyma, paradicsom, uborka és egy kis salátalevél, ki hogyan szereti. Végül tegyük rá a zsemlénk másik felét, és már kész és a mennyei grill hamburgerünk!

Lepje meg Ön is ezzel a fantasztikus házi készítésű hamburgerrel a családját vagy vendégeit! Válassza a Gulyáshúst, és szerezze be hozzá webáruházunkból a legfrissebb húsokat és az ízesítéshez szükséges fűszereket!

Önnek ajánlott termékeink