Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett!

Blog

Vajon a máj fogyasztása káros vagy hasznos szervezetünk számára?

A máj az egyik legmegosztóbb emberi fogyasztásra alkalmas állati belsőség. Sokan óvakodnak tőle abból adódóan, hogy a máj méregtelenítő szervként bizonyára tele van ártalmas méreganyagokkal. Szeretné tudni az igazságot?

 

 

 

 


Finom, egyszerű és gyors vacsora a nyárutó ízeivel

Valami igazán finomra vágyik, de nincs kedve sokáig időzni a konyhában? Használja ki a paradicsom és paprika szezonját az utolsó pillanatig és dobjon össze ezekből a friss kerti zöldségekből egy illatos, ízletes lecsót. Készítheti tojással, kolbásszal, de a gyerekek kedvéért akár virslivel is, így egészen biztosan imádni fogja az egész család.

 

 

 


2021.08.16 07:00
Mit együnk nyáron?

A klasszikus magyar konyhában a főszerepet elsősorban a hús kapja és az állati zsiradékok, valamint a zsíros tejtermékek. Nyáron a nagy melegben azonban érdemes kerülni a nehéz ételeket legalábbis, ha szeretnénk könnyebben átvészelni a hőséget. Az internet segítségével ma már pillanatok alatt hozzájuthatunk könnyed nyári receptekhez, amik nem terhelik meg az emésztőrendszerünket, ugyanakkor mégis táplálóan hatnak.

 

 

 


2021.07.15 07:00
Szalonnasütés nyárson

Kellemes nyári estéken szalonnát sütni a családdal vagy a barátokkal igazán hangulatos időtöltés. A szalonnasütés ugyanis társas elfoglaltság, tehát minél többen üljük körbe a tüzet, annál nagyobb élmény.

 

 


Miért fontos, hogy hol vesszük a húst?

Köztudott, hogy kis hazánkban az emberek többsége túl sok húst fogyaszt, ami gyakorlatilag már inkább káros, mint jótékony hatású az egészséges szervezetre nézve. A megoldás persze nem az, hogy le kell lemondanunk a húsról, inkább ideje lenne a minőségre koncentrálnunk a mennyiség helyett.

 


2021.05.14 07:00
Grillszezonra fel!

Beköszöntött a jó idő, nyakunkon a grillszezon! Az egyik legkiválóbb szabadtéri program a grillen való sütögetés a kellemes tavaszi és nyári estéken. Miután előhalásztuk a grillsütőnket és megszabadítottuk a tél folyamán rárakódott porrétegtől, végre nekiláthatunk a feladat izgalmasabb részének. Kezdődhet a sütni kívánt ételek pácolása! De miért is érdemes pácokat használni grillezéskor? Legyen szó halról, zöldségről, csirke vagy disznóhúsról, egy jól összeállított páclé rendkívül ízletessé fogja varázsolni bármelyiket.

 

 


Levesfogyasztás fontossága + recept

Ön gondoskodik a szervezete számára szükséges megfelelő napi folyadék beviteléről? Gyakran észre sem vesszük milyen kellemetlenségeket okozhat a hiánya, ugyanis ha nem iszunk eleget, ki vagyunk téve a kiszáradás veszélyének, kínzó fejfájás és emésztési problémák is gyötörhetik az embert. A napi folyadékbevitelt kedvező mértékben növelhetjük a levesek fogyasztásával is, főleg ha magas víztartalmú zöldségekkel vagy gyümölcsökkel készítjük el. Mai témánk alkalmából egy meglepetés recepttel is kedveskedünk, ami reméljük sokak ízlését elnyeri majd.

 


Húsvéti hagyományok és ételek

Közeledik a húsvét, a kereszténység legnagyobb ünnepe. A vallás szerint ekkor ünnepeljük Jézus Krisztus feltámadását. E jeles napok már a húsvét vasárnap előtti csütörtökön elkezdődnek és húsvét hétfővel fejeződnek be. Ezen a vasárnapon ér véget a 40 napos nagyböjt, a húsevéstől való tartózkodás időszaka. Innen ered a húsvét magyar elnevezése.

 


Vajon a fűszerek tényleg csak az ételek ízesítéshez nélkülözhetetlenek?

Tudta, hogy akár kész házi patika található az Ön konyhájában is? Lehet, hogy nem is gondolná, de a fűszerek nemcsak ízesítésre szolgálnak, hanem számos kedvező hatást gyakorolnak szervezetünkre. Érdemes nem csak megszokásból, hanem tudatosan is használni őket, ételeink elkészítése közben is. 

Nem árt, ha tudja, melyik fűszert mire érdemes használni a megfelelő hatékonyság érdekében. Most lássuk házi patikánkban leggyakrabban előforduló gyógyerejű fűszereink közül párat.


2021.01.25 07:00
Szalonna határozó

Miért fogyasszunk szalonnát? Érdemes tudni, hogy a sok tévhittel ellentétben a szalonna mértékkel történő fogyasztása nagyon is egészséges, és jótékony hatással van szervezetünkre. Ha kis mennyiségben fogyasztunk belőle, erősíti immunrendszerünket, így ellenállóbbá válunk a különböző fertőzésekkel szemben. Serkenti a vérkeringést, óvja a szívet, jó hatással van a koleszterinszintre és az izmokra is. Számos szalonna fajtából válogathatunk, melyekből most bemutatunk néhányat, így könnyebben megtalálhatjuk a saját ízlésünknek megfelelőt.

Miért fontos a húsfogyasztás?

Miért van szükségünk húsra? Fontos egyáltalán a hús? A vegetáriánusok egészségesebbek, mint akik húst is fogyasztanak? Az utóbbi években a húsfogyasztáról való elképzelés nagyon megosztó és szélsőséges lett. Egyesek szerint csak a zöldség az egyetlen megoldás, mások húst hússal esznek. De mi lehet az igazság? Olvassa el cikkünket és kiderül!

2020.12.28 07:00
Szilveszteri ételajánló

Bár a mai rohanó világban már egyre kevésbé hiszünk a babonákban és a hagyományok sem bírnak már akkora erővel, mint korábban. A szilveszter és az új év első napja mégis kivétel, ilyenkor a legtöbben nem tudunk ellenállni a babonának. Az év első napján elengedhetetlen, malacot és lencsét együnk. A hagyomány szerint ugyanis a malac kitúrja a szerencséket, a lencse pedig bőséget hoz. Nézze meg néhány tippünket az újév első napjára.

5+1 tipp a karácsonyi készülődéshez

Aki hosszú ideje látja vendégül minden évben a családot, a legtöbb meglepetésre már felkészült, de mindig akadnak váratlan fordulatok. Azt leszögezhetjük, hogy a karácsonyi konyhai előkészületek kulcsa a tervezésben rejlik. Viszont az is szinte biztos, hogy így sem fog sikerülni teljes mértékben, amit elterveztünk. Nézzük karácsonyi 5+1 tippünket a hatékony készülődéshez!

2020.11.19 07:00
GulyásHús Klubtagság

Nagyra értékeljük hűségét! Mától hivatalosan is elindult a GulyásHús Klubtagság MINDENKINEK, ráadásul most 500 forint értékű hűségponttal kedveskedünk minden új vásárlónknak! Gyűjtse minden egyes rendelése után pontjait, használja fel, amikor akarja, kötöttségek nélkül! Olvassa el részletes leírásunkat a programról és élvezze előnyeit már MA!

2020.11.02 07:00
Mire jó az oregánó?

Az oregánót manapság főként az olasz ételek fűszereként ismerjük, pedig nagyanyáink közkedvelt fűszere volt, ha épp nem volt otthon majoranna, ezért is ismerhetjük vadmajorannának is. Nem számít különösebben kuriózumnak, a legtöbb háztartásban megtalálható. De vajon mit tudunk róla?

2020.10.19 07:00
Kés kisokos

Általában azt mondjuk, hogy elég 3 kés a konyhában, egészen pontosan egy kicsi, egy nagy és egy recés kés. De vajon ez a legpraktikusabb megoldás? Ha igen, melyik legyen az a 3 kés?

3 rendkívül gyors és ízletes recept a rohanós hétköznapokra

Ha Ön is szeret a hétköznapokban is főttételt készíteni családjának, akkor bizonyára ismerős, hogy a munka és sok egyéb teendő mellett egy hosszú nap után nem mindig szeretünk órákon át a másnapi ebéd készítésével foglalkozni. Amennyiben magára ismer vagy szeretne kipróbálni gyorsan elkészíthető, praktikus ételeket, olvassa tovább cikkünket.

Hogyan tároljuk ételeinket biztonságosan

Éppen hazaért a heti élelmiszer bevásárlásból, kezében finom friss zöldségekkel, érett, lédús gyümölcsökkel teli táskákkal és a választott hússal az elkövetkező hétre. De mi következik? Fárasztó feladat, hogy mindent el kell tenni, helyet kell találni a hűtőben és a fagyasztóban…

A bolognai spagetti tagliatelle tésztával az igazi!

Ez a klasszikus olasz étel nemcsak az olaszok kedvence, hanem világszerte mindenki szívesen fogyasztja.

De vajon hányan tudják mi a története?

2020.09.01 07:00
Elindult a GulyásHús Blog!

Kedves Vásárlónk!

Nagy örömmel jelentjük be, hogy elindult blog rovatunk, ahol érdekes tartalmakkal, recept ötletekkel és konyhai praktikákkal szeretnénk megkönnyíteni és változatosabbá tenni a konyhai előkészületeket!

Önnek ajánlott termékeink