Ingyenes szállítás 25 000 Ft felett!
Blog

Finom, egyszerű és gyors vacsora a nyárutó ízeivel

2021.09.13 07:00
Finom, egyszerű és gyors vacsora a nyárutó ízeivel

Valami igazán finomra vágyik, de nincs kedve sokáig időzni a konyhában? Használja ki a paradicsom és paprika szezonját az utolsó pillanatig és dobjon össze ezekből a friss kerti zöldségekből egy illatos, ízletes lecsót. Készítheti tojással, kolbásszal, de a gyerekek kedvéért akár virslivel is, így egészen biztosan imádni fogja az egész család.

Lecsó recept

Hozzávalók:

  • 1 darab vöröshagyma
  • 2 darab nagyobb paradicsom
  • 4 darab zöldpaprika
  • zsír vagy füstölt szalonna
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint egy kis bors, fűszerpaprika
  • kolbász, virsli vagy akár mindkettő

Elkészítés:

A legelterjedtebb recept szerint a lecsó elkészítése egy darab felaprított vöröshagyma zsiradékon való aranybarnára pirításával kezdődik, ehhez négy darab összevágott paprikát adunk, majd ha az összeesett, további két darab szeletelt paradicsommal gazdagítjuk. Sózzuk, borsozzuk ezután ízlés szerint kerülhet bele virsli, kolbász és tojás. Tálalhatjuk csak magában, rizzsel vagy tarhonyával, de van aki kifejezetten kenyérrel szereti.

Mitől lesz igazán finom, egészséges és tápláló?

Fontos, hogy gondosan összeválogatott alapanyagokat használjunk a lecsó készítése során. Amíg a gyönyörű és illatos zöldségeket begyűjtjük a kertből, addig előfordulhat, hogy a bele kerülő kolbász, illetve virsli minőségére kevésbé ügyelünk. Ha igazán egészséges és tápláló ételt szeretnénk főzni a család számára, akkor válasszunk a GulyásHús.hu webáruház kiváló hústermékei közül.

A lecsó nem csak hazánkban népszerű étel, hanem világszerte, még ha nem is mindenhol ezen a néven ismerik. Ennek az ételnek a varázsa az elkészítés egyszerűségében, és a friss alapanyagok ízének harmóniájában rejlik. Ráadásul gyorsan elkészíthető, így hamar megörvendeztetjük vele a már korgó gyomrú családtagjainkat.

Önnek ajánlott termékeink