A füstölt húsok különleges hangulatot varázsolnak az asztalra: illatos reggelihez, karakteres főzelékekhez vagy stílusos vendégváró falatokhoz. A kínálatunkban számtalan változat közül válogathatsz – ismerd meg, melyik melyikhez illik!
Reggelihez: füstölt szalonnák és tarják
A reggeli klasszikusa a sült szalonna: a kolozsvári vagy csécsi szalonna vastagabb, fűszeres szeletei pikk-pakk ropogósra sülnek! A füstölt főtt tarja vagy nyers füstölt tarja (hideg füstölés utáni szeletelt változatok) egyben süthetők, vagy vékonyra szelve is kínálható, kiváló reggeli variációkhoz!

Főzéshez: mély, füstös alapízek
A füstölt főtt tarja vagy a füstölt császárszalonna kiválóan passzol levesekhez, ragukhoz vagy székelykáposzta alapjához: intenzív, mély ízt kölcsönöz az ételnek!
Vendégvárónak: szalámik és kolbászok
A vendégváró asztalon mindig jól mutat egy tál illatos, füstös húsféle. A fehér vastagkolbász és nyári turista ideális könnyű harapnivalók, miközben a csípős kolbász, debreceni, felgyői parasztkolbász is feldobja a hangulatot.

Mit válassz? Összefoglaló gondolatok
Ha szalonnáról van szó, a vastag, füstölt változatok ropogós reggelikhez ideálisak – különösen ha tarját is sütsz mellé.
Főzéskor a füstölt tarja, főtt tarja vagy császárszalonna intenzív gőzzel vonja be az ételt, így levesek, raguk és pörköltek árnyalatai lesznek füstösebbek, mélyebbek.
Vendégváró süteményekhez, hidegtálakhoz a kolbászok – legyenek csípősek vagy enyhébbek – kiváló választásnak bizonyulnak, hiszen szeletelhetők, ízesek és látványosak.

Záró gondolat
Az igazi kulináris élményben mindig szerepe van a füstös ízeknek – reggel, főzés vagy vendégvárás közben. A füstölt kínálatunkban minden helyzetre megtalálod a megfelelő darabot. Válogass kedvedre, és alkoss ínycsiklandó, füstös fogásokat otthon!