Ingyenes szállítás 25 000 Ft felett!
Blog

Grillszezonra fel!

2021.05.14 07:00
Grillszezonra fel!

Beköszöntött a jó idő, nyakunkon a grillszezon! Az egyik legkiválóbb szabadtéri program a grillen való sütögetés a kellemes tavaszi és nyári estéken. Miután előhalásztuk a grillsütőnket és megszabadítottuk a tél folyamán rárakódott porrétegtől, végre nekiláthatunk a feladat izgalmasabb részének. Kezdődhet a sütni kívánt ételek pácolása! De miért is érdemes pácokat használni grillezéskor? Legyen szó halról, zöldségről, csirke vagy disznóhúsról, egy jól összeállított páclé rendkívül ízletessé fogja varázsolni bármelyiket.

Készültünk is néhány remek grill pác ötlettel:

Fokhagymás-mustáros pác hozzávalói:

Magyaros grillpác hozzávalói:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl olaj
  • 2 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 csipet kömény
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors

Nincs elegendő ideje a pácolásra? Vagy egyszerűen csak nincs hangulata hozzá? Nem gond, hiszen már rengeteg helyen, ahogy a GulyásHús.hu webáruházában is rendelkezésünkre állnak az előre pácolt grill húsok is. Ha elkészítettük vagy beszereztük a menünek valót, induljon hát a grillezés! Miután tüzet gyújtottunk, tartsuk szem előtt, hogy a lángoló tűz még nem alkalmas a sütésre, meg kell várnunk amíg izzó parázzsá szelídül, hogy ne égjen szénné a vacsoránk! Közben nyugodtan készítsük elő a szükséges dolgokat, hogy legyen kéznél minden, amire csak szükségünk lehet a sütögetés során. Igazán szaftos, gazdag ízű grill vacsorát úgy készíthetünk, ha az izzó parázs hőjénél először a hús egyik felét sütjük fehéredésig, és csak ezután fordítjuk át a másik oldalára. Fontos, hogy villa helyett használjunk inkább grill lapátot vagy csipeszt, így nem szurkáljuk össze a húst és megőrzi értékes szaftját.

A grillezés talán az egyik legszuperebb program és emellett értékesen eltöltött idő a szeretteink és barátaink társaságában. Lehetőséget ad tartalmas beszélgetésekre, hogy vidám pillanatokat éljünk meg együtt és nem utolsó sorban a közösen elkészített jóízű falatok elfogyasztására egy jó pofa hideg sör mellett.

Önnek ajánlott termékeink