Ingyenes szállítás 25 000 Ft felett!
Blog

Hogyan tároljuk a füstölt árut?

2022.11.15 07:00
Hogyan tároljuk a füstölt árut?

A füstölés eredete ősidőkre nyúlik vissza, ami az élelem tartósításának egyik legrégebbi módja, és amely még napjainkban is kiemelkedő tartósítási eljárásnak számít. De vajon miként érdemes tárolni az általunk megvásárolt füstölt árut, hogy valóban kedvünkre csemegézhessünk belőle anélkül, hogy veszítene kiváló minőségéből?

Hogyan tárolták régen a házi füstöltet?

Régen a disznóvágásból származó házi füstölteket a padláson vagy a kamrában tárolták az elődeink.

Akkoriban még jellemzően nádtetős házakban éltek, amelyek padlása tökéletes körülményeket teremtett a füstöltek számára, ugyanis télen a fagyástól, nyáron a romlástól óvta meg az itt tartott disznótorból származó ínyencségeket.

A kamra szintúgy tökéletes helynek bizonyult, hiszen télen-nyáron megfelelő hőmérsékleten tartotta a füstölt húsokat, így hosszú ideig megőrizhették eredeti minőségüket.

Hogyan tároljuk napjainkban a füstölt terméket?

Először is nagyon fontos, hogy megbízható forrásból vásároljuk meg a füstölt terméket, amit fogyasztani szeretnénk, így biztosak lehetünk abban, hogy gondos kezekből származik és egészségünket sem veszélyezteti.

Hazai termelők prémium termékei webáruházunkból is beszerezhetőek, ráadásul saját hűtős autóinkkal gondoskodunk a házhozszállításról, ezzel is biztosítva áruink kifogástalan minőségét. 

A csomag tartalmát az átvételt követően érdemes mihamarabb hideg helyre tenni. A legjobb, ha rendelkezésünkre áll egy hűvös kamra, ahol fellógatva tárolhatjuk, így ugyanis jól tud szellőzni és sokáig ízletes marad.

Mit tegyünk, ha nincs erre mód? Helyezzük hűtőbe. Ilyen esetben azonban számolnunk kell azzal, hogy a hűtő páratartalma nem fog kedvezni a szárított füstölt ínyencségnek, ezért veszíteni fog ízéből, és a pára hatására puhábbá válik az állaga, valamint megjelenhet rajta a penész is. Éppen ezért érdemes zsírpapírba csomagolni, ezzel ugyanis ellenállóbbá tehetjük a párával szemben és tovább fogyaszthatjuk eredeti állapotában!  

Kifogyóban van kamrájában a kolbász, sonka, szalonna? Rendeljen minőségi magyar termékeket egyenesen otthonába a GulyásHús.hu-n!

Önnek ajánlott termékeink