Ingyenes szállítás 25 000 Ft felett!
Blog

Így készül a gyerekek kedvenc Halloweeni csemegéje

2022.10.14 07:00
Így készül a gyerekek kedvenc Halloweeni csemegéje

A Halloween a gyerekek egyik legszórakoztatóbbnak vélt ünnepe, ami nem is csoda, hiszen rémisztő jelmezekbe bújva járhatják a környező házakat és csokit csokira halmozva rengeteg édességet gyűjthetnek össze a nap végére! Ennek fényében egy mókás és ijesztő recepttel készültünk mi is, amely tökéletesen megállja a helyét október 31-én, az év legszellemesebb napján!

Virsli múmia receptje

A recept elkészítése kiváló közös program lehet a gyerekekkel, ráadásul biztosak vagyunk benne, hogy a tányérról is gyorsan elkopik majd mind az utolsó szemig ez a mutatós finomság!

Hozzávalók:

  • 8 db virsli 
  • 1 csomag felcsavart leveles tészta
  • 1 db tojás a kenéshez
  • krémsajt
  • egész bors

Elkészítés:

Tekerjük ki a felcsavart leveles tésztát, szükség esetén nyújtsuk ki lisztezett felületen, és vágjuk egy centi széles csíkokra. Fogjunk a kezünkbe egy virslit és tekerjük körbe a tésztával. Hagyhatunk ki helyet a múmia szemeinek, de az se gond, ha a tésztára kerülnek végül. Amikor a virsli aljához érünk, fogjunk egy újabb csíkot és most felfelé haladjunk a tekeréssel. Ha készen vagyunk, akkor a múmiákat rendezzük sütőpapírral bélelt tepsibe és kenjük meg a tojással. Ezután helyezzük a tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe, majd süssük 15-20 percig, amíg gyönyörű aranybarna múmiákat kapunk. Vegyük ki a sütőből és csináljunk a virsliknek két szemet krémsajtból aminek a közepébe illesszünk 1-1 egész borsot szemgolyónak. Bors helyett tehetünk rá mákszemet, chiamagot vagy boltokban kapható ehető cukormentes szemeket is. Ha pedig igazán rémisztővé szeretnénk tenni az elkészült virsli múmiákat, akkor felturbózhatjuk egy kis ketchup „vérrel”, a várt hatás garantált lesz!

Tegye izgalmassá a Halloweeni készülődést a gyermekek számára és készítsék el együtt ezt a remek nassolnivalót! Jó minőségű virsliért ne menjen messzire, kattintson át a GulyásHús termék kínálatához és rendeljen prémium áruink közül!

Önnek ajánlott termékeink