Ingyenes szállítás 25 000 Ft felett!
Blog

Ízutazás a lecsó világában

2023.08.15 07:00
Ízutazás a lecsó világában

Beérett a paradicsom és a paprika, indulhat a lecsó szezon! Ugyan a magyar konyha klasszikus kolbászos lecsója kétség kívül mennyei étel, azért mi hoztunk néhány lecsó receptet a nagyvilágból is, amelyek mindegyike isteni fogássá válhat az Ön asztalán is!

A magyar konyha klasszikusa: kolbászos lecsó

Kezdjük az utazást a magyar konyha nyári klasszikusával, a kolbászos lecsóval. Alapja a paprika, paradicsom, hagyma és szalonna hozzáadásával készül, amihez teszünk még egy adag jó minőségű lecsókolbászt vagy felgyői parasztkolbászt, hogy a végeredmény valóban igazi ízélményt nyújtson. Ha szereti a pikáns, csípős ízeket, akkor bátran dobhat bele csípős kolbászt, de akár erős paprikát is. A kolbászos lecsót ropogós friss kenyérrel tálaljuk.

Ratatouille, a francia lecsó

A franciák igazi ínyencek, a ratatouille pedig egy olyan nemzeti ételük, amely tökéletesen meg is testesíti ezt a hírnevet. A francia lecsó különlegessége abban rejlik, hogy a paprika, paradicsom és hagyma mellé padlizsán és cukkini is társul. Emellett a fűszerezésben is kiválóan megmutatkozik a francia életérzés, amely egyszerre kölcsönöz könnyedséget és eleganciát az ételnek. A ratatouille ideális választás a nyári melegben, hiszen könnyű, frissítő étel.

Peperonata, az olasz lecsó

Az olasz lecsó, vagy ahogy ők hívják, a peperonata egy fantasztikus ízutazásra visz bennünket. Paradicsomból, édes paprikából, hagymából, bazsalikomból és sok fokhagyma hozzáadásával készül. A peperonata a tésztával vagy bruschettával tálalva igazi olasz kulináris élményt nyújtó étel.

Pisto, a spanyol lecsó

A spanyol lecsó, vagy eredeti nevén, a pisto igazi nyári csemegének számít. Az ételbe cukkini, tojás, krumpli, paprika és a padlizsán kerül, amelyeket olívaolajon hagymával és babérlevéllel párolnak. A pisto  önmagában is fogyasztható, de tálalhatjuk rizs vagy tükörtojás kíséretében is. Könnyű és ízletes fogás amit, ha egyszer megízlel hamar a kedvenc ételei közé fog tartozni.

Menemen, a török lecsó

A török konyha különlegessége a lecsó vonatkozásában, a menemen, amely egy igazi kulináris gyöngyszem a török gasztronómiában. A paradicsom, paprika, fokhagyma és olívaolaj mellett tojás is kerül a török lecsóba. Rendszerint tükörtojással vagy felvert tojással készítik, illetve nem maradhat el mellőle a meleg tea és lepénykenyér sem, amelyekkel fogyasztva tökéletes ízharmóniát alkot. Ha mindezt szeretnénk tovább fokozni, akkor tehetünk rá olívabogyót és fetasajtot is, így még gazdagabb és ízletesebb lesz.

A lecsó amilyen egyszerű étel, olyannyira különleges. Nem véletlen, hogy világszerte megtalálhatjuk különböző országokban, amelyek mindegyike hozzáad valami egyedit az alap lecsóhoz, ezzel izgalmas ízkavalkádot nyújtva azoknak, akik szeretnek új ízeket felfedezni. Készítse el ezeket a fantasztikus fogásokat Ön is, és varázsolja vendégeit a kulináris élmények világába!

Engedje szabadon a kreativitását, és a hagyományos kolbászos lecsó mellett próbálja ki mai blog cikkünk különböző variációit is webáruházunk minőségi fűszereinek felhasználásával! 

Önnek ajánlott termékeink