Ingyenes szállítás 25 000 Ft felett!
Blog

Karácsony az asztalon

2023.12.15 07:00
Karácsony az asztalon

Az advent az év legvarázslatosabb időszaka, hiszen ilyenkor karácsonyi fénybe és hangulatos ünnepi díszbe borul körülöttünk minden. Azonban nem csak szívhez szóló ajándékokkal készülünk a karácsonyra, hanem ünnephez méltó ínycsiklandó menüvel is. Mai cikkünkben ehhez hoztunk két ellenállhatatlan receptet! Tartson velünk és készítse el ezeket a remek fogásokat Ön is!

Karácsonyi húsleves

Hozzávalók:

  • 1,5 kg marhahús (lehetőleg csonttal)
  • 6 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db kisebb zeller
  • 1 db karalábé
  • 1 darab vöröshagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 kk. frissen reszelt gyömbér
  • 1 db kelkáposzta fele
  • 2 db babérlevél
  • 10-12 szem fekete bors
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A húst daraboljuk három vagy négy nagyobb részre, tisztítsuk meg, majd helyezzük egy nagy lábasba. Öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje a húst, majd a babérlevelek és a bors hozzáadásával forraljuk fel. Amikor már forr habozzuk le a tetejét, ezután tegyük bele a hagymát és a zellert, majd lassú tűzön két órán keresztül hagyjuk főni az egészet. Ha letelt helyezzük a lábasba a feldarabolt zöldségeket is, majd ízlés szerint sózzuk, és adjuk hozzá a gyömbért. Körülbelül három óra elteltével, amikor minden megpuhult és a hús is átfőtt, vágjuk apróra a friss petrezselymet, és tegyük bele azt is. Végül kóstoljuk meg a levest, szükség szerint ízesíthetjük még, majd lezárhatjuk alatta a tüzet és tálalhatjuk a karácsonyi húslevest.

Baconbe göngyölt sertéskaraj

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. vaj
  • 20 dkg konyhakész bébispenót
  • 6 dkg feta sajt
  • 10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
  • 8 szelet bacon
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítés:

A baconbe göngyölt sertéskaraj első lépéseként a karajszeleteket besózzuk és borsozzuk. A meghámozott fokhagymát összezúzzuk majd megpirítjuk forró vajon. Ezt követően hozzáadjuk a spenótot, és kissé megfonnyasztjuk a leveleket. A hússzeleteket kiterítjük, majd elosztjuk rajtuk a spenótot, az elmorzsolt fetát és a lecsöpögtetett aszalt paradicsomokat. Amikor ezzel végeztünk, akkor feltekerjük őket, majd mindegyiket 2-2 szelet baconbe göngyöljük és fogpiszkálóval megtűzzük. Egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk és nagy lángon körbe pirítjuk a feltekert karaj szeleteket. Ezután hozzá öntjük a bort és egy kevéske vizet. Felforraljuk, majd visszavesszük a lángot, és az egészet megsütjük-pároljuk körülbelül 45 perc alatt. Közben néhányszor megfordítjuk a göngyölt sertéshúsokat, és amennyiben szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Végül levesszük a serpenyőről a fedőt, és zsírjára sütjük a húsokat.

A karácsonyi asztal minden évben külön figyelmet érdemel! 

Ennek fényében készítse el Ön is mai receptjeinket, amelyekkel garantáltan emlékezetes pillanatokat teremthet szeretteinek az ünnepi asztalnál! Az alapanyagok beszerzéséhez látogasson el a GulyásHús termék kínálatához, ahol prémium minőségű, magyar húsokat vásárolhat, így valóban a legjobb fogásokat készítheti el karácsonyra! Kerülje el a boltokban való hosszú várakozást és adja le rendelését otthona kényelméből, és házhoz szállítjuk csomagját!

Boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kíván a GulyásHús csapata!

Önnek ajánlott termékeink