Ingyenes szállítás 25 000 Ft felett!
Blog

Karácsonyi húsos ételajánló

2021.12.10 07:00
Karácsonyi húsos ételajánló

Közeleg a karácsony és ideje összeállítani az ünnepi menüt. Vannak, akik a jól bevált halászlére és sült pontypatkóra, vagy egész kacsára esküsznek, vannak azonban merészebb konyhatündérek, akik évről-évre szeretnek valami újdonságot kipróbálni és azzal felszentelni az ünnepi asztalt. Íme néhány tuti recept ötlet, amelyekkel biztosan nem lehet melléfogni és a vendégek garantáltan megnyalják majd mind a tíz ujjukat!

Narancsos sertéskaraj:

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéskaraj
  • 3 darab újhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • 1.3 dl alaplé
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 darab narancs
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés - körülbelül 20 perc:

A karajszeleteket kiklopfoljuk és sóval, borssal ízesítjük. A narancsok héját apróra reszeljük, majd a maradék héjat mindkettőről lehámozzuk. Karikára vágjuk, a magokat eltávolítjuk. Az újhagymát durvára aprítjuk. Elkészítjük az alaplevet, amelybe belekeverjük a ketchupot. Ezután az olajat és vajat egy serpenyőben hevítjük. A karajszeletek mindkét oldalát alaposan átsütjük. Ha kész van, egy tálba tesszük és letakarva, vagy a langyos főzőlapon melegen tartjuk. Az újhagymát a visszamaradt zsiradékban összefonnyasztjuk, majd ráöntjük az alaplevet és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Ezután beletesszük a narancskarikákat és sóval, borssal ízesítjük. A szószt az elkészült karajszeletekre öntjük és megszórjuk a reszelt narancshéjjal.

Mézes-mustáros sertésszűz almával

Hozzávalók:

  •     1 kg sertés szűzpecsenye
  •     3 evőkanál dijoni mustár
  •     1 evőkanál méz
  •     2 evőkanál olívaolaj
  •     2 darab közepes alma
  •     2 darab közepes vöröshagyma
  •      1 gerezd fokhagyma
  •     6 szál kakukkfű
  •      só, bors ízlés szerint

Elkészítés - körülbelül 30 perc:

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. Az almákat negyedekbe vágjuk és a magokat eltávolítjuk. A vöröshagymákat megmossuk, szintén negyedeljük, majd a fokhagymát is megpucoljuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk. A húst sózzuk, borsozzuk, majd a forró olajban, magas lángon megpirítjuk, ezután félretesszük. Az almákat és a kétféle hagymát a maradék olajon közepes lángon pároljuk, amíg opálos nem lesz és sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint narancslikőrrel, vagy egyéb alkohollal megbolondíthatjuk. Ezután hozzáadunk 3 darab kakukkfű ágat és felöntjük körülbelül 1 dl vízzel. A mézet és a mustárt elkeverjük, majd az eleggyel bekenjük a húst és megszórjuk kakukkfű levelekkel. Az almás hagymás keverék tetejére helyezzük a sertésszüzet és sütőbe tesszük. Nagyjából 15-20 percig sütjük. 

Az elkészült ételekhez jó étvágyat kívánunk!

Ha minőségi alapanyagokra vágyik, akkor a GulyásHús webáruház tárt karokkal várja Önt! Szerezzen be még ma prémium, magyar húsokat, hogy a legjobb fogásokat tudja elkészíteni az ünnepekre!

 

Boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kíván a GulyásHús csapata!

Önnek ajánlott termékeink