Ingyenes szállítás 25 000 Ft felett!
Blog

Kocsonya főzés titkai

2022.01.14 07:00
Kocsonya főzés titkai

A januári időszak igazi klasszikus fogása nem más, mint egy jó kocsonya. Állagát a megdermedt, zselésítő anyagot tartalmazó levének köszönheti, innen kapta a kocsonya nevet is. Mai cikkünk nagy kérdése azonban az, hogy mik a jó kocsonya titkai?

Válasszunk jó alapanyagokat!

A hagyományos kocsonya leginkább sertésből készül, a hozzávalókat előre csomagolva megvásárolhatjuk a boltokban, de ha úgy jobban tetszik mi magunk is össze válogathatjuk az alapanyagokat. Ízlésünknek megfelelően kerülhet bele csülök, fej, fül, köröm, de akár malacfarka is főként, ha a kifejezetten cupákos részeket kedveljük igazán.

Tegyünk bele sok-sok fokhagymát!

Ne sajnáljuk belőle a fokhagymát, annak íze elengedhetetlen a jó kocsonyához. Ezen kívül érdemes például répát, fehérrépát is belerakni a főzővizünkbe, de ne vigyük túlzásba elég lesz egy-egy darab.

Ne sajnáljuk az időt a főzésre!

Fontos, hogy alacsony intenzitással főzzük, körülbelül 4 órán keresztül. A kocsonya a kollagénektől válik tökéletes állagúvá, ehhez pedig idő kell. Így, ha nem főzzük elég ideig, akkor a kocsonyánk nem fog megdermedni.

Így tálaljunk tökéletes kocsonyát!

Összegzésként tehát elmondható, hogy fontos a jó alapanyag, a sok fokhagyma, és elegendő főzés idő. Ha ezeket betartjuk garantáltan tökéletes kocsonyát tálalhatunk végeredményként! Ha igazán jó minőségű magyar termékeket szeretnénk vásárolni a kocsonyához, érdemes a GulyásHús.hu kiváló sertéshúsaiból válogatni.

Tudta?

A kocsonyában megtalálható zsírok rendkívül gazdagok aminosavakban. Az étel lizintartalma hatékonyan erősíti az immunrendszerünket, ezzel növelve a fertőzésekkel szembeni ellenállóképességünket. C-vitamin tartalma pedig nagyban elősegíti a kollagén felszívódását, és termelődését a szervezetünkben, így nagyon jót tesz a bőrünk, és a körmeink egészségének.

Önnek ajánlott termékeink