Ingyenes szállítás 25 000 Ft felett!
Blog

Könnyű nyári ételek

2022.07.15 07:00
Könnyű nyári ételek

Ön is másképpen táplálkozik nyáron, mint az év többi részében? Kevesebbet eszik és igyekszik a könnyebb ételek fogyasztását előnyben részesíteni? Sokan vagyunk így ezzel, éppen ezért mai írásunkban két könnyű, de mégis tápláló nyári étel receptet talál. Tartson velünk, és készítsük el együtt ezeket a mennyei fogásokat!

Paradicsomos cukkini ragu baconbe tekert csirkemellel

Hozzávalók:

Elkészítése:

A csirkemellet négy részre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, betekerjük a bacon szalonnával, ezután beletesszük egy tepsibe, letakarjuk alufóliával és 190 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük.

Közben felaprítjuk a vöröshagymát és az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kockára vágott cukkinit. Letakarjuk egy fedővel, roppanósra pároljuk. Ezután mehet bele a paradicsom, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk és a legvégén megszórjuk az aprított bazsalikommal.

A megsült bacon szalonnás csirkemellet ezzel a mennyei raguval tálaljuk. Köretként készíthetünk hozzá párolt rizst, de anélkül is kitűnően megállja a helyét a tányéron.

Sertésszelet tejszínes-sajtos fettucine tésztával

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 150 gramm fettucine tészta
  • 1 dl tejszín
  • 4 ek reszelt sajt
  • 1 ek reszelt füstölt sajt
  • 1 ek vaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 1 ek olaj
  • ízlés szerint friss metélőhagyma
  • ízlés szerint petrezselyemzöld

Elkészítése:

A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben forró olajon mindkét oldalát elősütjük. Ezután vízzel felengedjük, és a fedő alatt puhára pároljuk. Amíg a hús elkészül, addig főzzük ki a tésztát. Majd vegyünk elő egy újabb serpenyőt és öntsük bele a tejszínt, adjuk hozzá mind a kétféle reszelt sajtot, egy kevés vajat, valamint ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és folyamatos kevergetés mellett összefőzzük. A tészta leszűrése előtt, a főzőléből körülbelül 1 dl vizet öntsünk hozzá a sajtos mártásunkhoz. Miután leszűrtük, a  tésztát keverjük a masszába. Tálaláskor szórjuk meg az apróra vágott metélőhagymával és petrezselyemzölddel!

Ugye milyen egyszerű, de mégis nagyszerű recept mind a kettő? Finomak, és melegben is tökéletesen megállják a helyüket, hiszen olyan tápláló fogásokról van szó, amelyek a jóllakottság ellenére sem terhelik meg a szervezetet. A receptek elkészítéséhez, a legfrissebb hús alapanyagokért látogasson el webáruházunkba és rendelje házhoz termékeinket, amelyeket saját hűtős autóinkkal szállítunk ki a garantált minőség érdekében!

Önnek ajánlott termékeink