Ingyenes szállítás 25 000 Ft felett!
Blog

Levesfogyasztás fontossága + recept

2021.04.16 07:00
Levesfogyasztás fontossága + recept

Ön gondoskodik a szervezete számára szükséges megfelelő napi folyadék beviteléről? Gyakran észre sem vesszük milyen kellemetlenségeket okozhat a hiánya, ugyanis ha nem iszunk eleget, ki vagyunk téve a kiszáradás veszélyének, kínzó fejfájás és emésztési problémák is gyötörhetik az embert. A napi folyadékbevitelt kedvező mértékben növelhetjük a levesek fogyasztásával is, főleg ha magas víztartalmú zöldségekkel vagy gyümölcsökkel készítjük el. Mai témánk alkalmából egy meglepetés recepttel is kedveskedünk, ami reméljük sokak ízlését elnyeri majd.

Sajtos-csirkés zöldségleves

Elkészítési idő: 30 perc

Extra finom, vitaminokban gazdag és rendkívül tápláló leves, amit nehézség nélkül szinte bárki gyorsan és könnyedén elkészíthet, ha egy igazán ínycsiklandó forró levesre vágyik.

Hozzávalók (4 főre):

  • 300 g csirkemell filé
  • 1 db póréhagyma
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 2 nagy db sárgarépa
  • 1 közepes db fehérrépa
  • 0.5 közepes db karalábé
  • 1 l csirke alaplé
  • 3 közepes szár halványító zeller
  • 200 g brokkoli
  • 200 g tömlős krémsajt
  • 250 ml főzőtejszín
  • só ízlés szerint
  • fehér- vagy feketebors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 1 ek petrezselyem

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, majd apró darabokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, alaposan leöblítjük. A póré hagymát gyűrűkre, a sárgarépát és a halványító zellert szeletekre, a fehérrépát, karalábét kockákra vágjuk. A brokkolit szépen rózsáira szedjük. Lábasba tesszük a csirkemellet a póréhagymával együtt és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a karalábét, a sárga-és a fehérrépát majd közepes lángon 2-3 percig tovább dinszteljük az egészet. Felöntjük a csirke alaplével, és miután felforrt lefedve kb. 10 percig főzzük még. Hozzáadjuk a szeletekre vágott zellert és rózsáira szedett brokkolit. Felfőzzük, és további kb. 5 perc alatt puhára főzzük. Fogunk egy tálat amiben a tömlős sajtot kevés forró levessel simára keverjük, majd a tejszínnel együtt a leveshez adjuk. A levest ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Végül megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is.

Alapanyagok minősége

A levesekkel az energiabevitelünket is hatékonyan növelhetjük. Szervezetünk az általunk elfogyasztott táplálékokból nyeri az energiát, tehát egyáltalán nem mindegy, milyen hozzávalókból készítjük el. Számunkra rendkívüli fontossággal bír, hogy csak és kizárólag hazai termelők minőségi termékeit kínáljuk vásárlóink számára, így ha a GulyasHus.-hun szerzi be a hozzávalókat biztos lehet benne, hogy kiváló alapanyagokból készítheti el kedvenc ételét. Lehetőségeinkhez mérten igyekezzünk olyan leveseket főzni és fogyasztani, melyek az egészséges és tudatos táplálkozás alapelveinek megfelelnek.

Önnek ajánlott termékeink