Ingyenes szállítás 25 000 Ft felett!
Blog

Mi teszi magyarossá a hazai gasztronómiát?

2023.01.16 07:00
Mi teszi magyarossá a hazai gasztronómiát?

Melyek azok a hozzávalók, amik konyhánk magyaros jellegét adják? Mai gasztronómiai utazásunkon sorra veszünk minden olyan alapanyagot és fűszert, amelyek nélkülözhetetlen részét képezik nemzeti ételeinknek. Lássuk, melyek ezek!

Sertés zsír vagy szalonna

A zsiradék használata elengedhetetlen a magyar konyhában, hiszen ez alapozza meg ételeink ízét. A legjobb módja, hogy sertés zsírhoz jussunk, ha a felaprított szalonna zsírjának kiolvasztását alkalmazzuk, amely különleges ízvilággal babonázza meg ételeinket.

Sertéshús

A magyar konyha elsősorban a sertéshúsban gazdag ételeket részesíti előnyben, melynek igencsak fontos szerepe van a kiegyensúlyozott táplálkozásban, hiszen amellett, hogy rendkívül ízletes, ásványi anyagban, zsírban, fehérjében és vitaminban gazdag tápanyagforrás a szervezet számára.

Fűszerpaprika

Ételeink egyik legkedveltebb fűszere az édes őrölt paprika, amely nem hiányozhatnak a következő, világszerte is ismert magyar nemzeti ételek valódi ízéből: pörkölt, gulyás, halászlé, töltött káposzta, paprikás csirke, paprikás krumpli, bableves.

Hagyma

A vöröshagyma hamar deszkára és felaprításra kerül, ha magyar konyháról van szó, ugyanis számos fogásunk elkészítésének alapja a hagyma zsiradékon való megdinsztelése.

Tejföl

A tejföl fogyasztása a hazai gasztronómia szerves részét képezi. A fűszerpaprikához hasonlóan a magyar konyha egyedi ízeinek elmaradhatatlan hozzávalója.

Hagyományos magyar ételek fogyasztása

A hazai ízek sajátos harmóniája kétségkívül kulináris élményt nyújt minden magyar ember számára. Mivel azonban napjainkban egyre nagyobb figyelmet szentelünk az egészségtudatos táplálkozásnak, így a hagyományos ételeink rendszeres bevitele - a magas zsírtartalom és erőteljes fűszerezés miatt - aligha férhet bele. Ez persze nem jelenti azt, hogy teljesen le kell mondanunk kedvenc nemzeti ételeinkről, csupán érdemes egy kis  odafigyeléssel készíteni és mértékkel fogyasztani őket! Minőségi hozzávalókért kattintson át kínálatunkhoz és vásároljon prémium termékeket a GulyásHús.hu-ról az igazi hazai ízekért!

Önnek ajánlott termékeink