Ön számára sem létezik vasárnapi ebéd rántott hús nélkül? Mai cikkünk ínycsiklandó tippjeivel egy kis változatosságot vihet a klasszikus rántott hús ízeibe. Próbálja ki ezeket a remek fogásokat Ön is!
Extra ropogós rántott hús
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell vagy sertéskaraj
- ízlés szerint só
- 2-3 db tojás
- 10 dkg liszt
- 15 dkg kukoricapehely
- olaj vagy zsír a sütéshez
Elkészítése:
A kukoricapelyhet ízlés szerint törjük össze a kívánt méretűre. Ehhez használhatunk mozsarat, aprítógépet, de akár egy nejlon zacskóban nyújtófa segítségével is összetörhetjük. Következő lépésként klopfoljuk ki a húsokat, szórjunk rá egy kis sót, majd forgassuk meg a lisztben, a felvert tojásokban és az összetört kukoricapehelyben. A hús szeleteknek mind a két oldalát nyomkodjuk bele jól, hogy teljesen befedje a kukoricapehely. Az előkészített húsokat forró olajban vagy zsírban aranyszínűre sütjük. A serpenyőből kivéve konyhai papírtörlőre helyezzük őket, hogy lecsepegjen róluk a felesleges olaj vagy zsiradék. Végül ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Csirkemell parmezános bundában
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- 2-3 db tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg parmezán
- olaj
Elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, bekenjük a zúzott fokhagymával, majd ízlés szerint hintsük meg sóval. Készítsük elő a lisztet, a felvert tojást, és a parmezán sajttal kevert zsemlemorzsát. Forgassuk meg mindegyikben a csirkehúsokat, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és a husik tetejét locsoljuk meg kevés olajjal. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd amikor a hús szeletek mind a két oldala aranybarnára sült vegyük ki és ízlés szerinti körettel már tálalhatjuk is.
Kedvet kapott a mai receptek elkészítéséhez? Szerezze be az alapanyagokat webáruházunkból, ahol a legkiválóbb magyar termékekhez juthat anélkül, hogy ki kellene mozdulnia otthonából. Rendelését pedig saját hűtős autóinkkal visszük házhoz Önnek, így a garantált minőségben veheti át csomagját!