Ingyenes szállítás 25 000 Ft felett!
Blog

Szalonnasütés nyárson

2021.07.15 07:00
Szalonnasütés nyárson

Kellemes nyári estéken szalonnát sütni a családdal vagy a barátokkal igazán hangulatos időtöltés. A szalonnasütés ugyanis társas elfoglaltság, tehát minél többen üljük körbe a tüzet, annál nagyobb élmény.

A szalonna sütéséhez szinte minden környéken jó kis tűzrakó helyek állnak rendelkezésünkre, de akár könnyen előfordulhat, hogy Önnél már a kertben is kialakításra került egy ilyen hely. Ha igazán finomat szeretnénk enni, akkor mindenképpen a GulyásHús.hu webáruházából szerezzük be a nyársalni kívánt füstölt szalonnát, így garantáltan megnyaljuk majd mind a tíz ujját a sült étel elfogyasztása után. Ezen kívül még szüksége lesz friss fehér kenyérre, és a hagyma sem maradhat el a klasszikus szalonna nyársalás hozzávalójaként.

Tűzrakás

Ha megvan minden hozzávalónk, nekiláthatunk a tűzgyújtásnak. Legyünk türelmesek, és várjuk meg amíg a lángoló tűz parázzsá válik, mert a szalonnánk így lesz csak igazán szemet gyönyörködtető és fenséges. Nagyon fontos, hogy soha ne hagyjuk a tüzet őrizetlenül, és ha végeztünk, mindig győződjünk meg róla, hogy a tűz teljesen kialudt!

Nyárs

A fém nyársakat szinte bármelyik barkács üzletben, de még a hipermarketekben is beszerezhetjük, azonban ha igazi gyermekkort idéző szalonnasütésre vágyunk, akkor azt egy arra alkalmas faágból is nyugodtan faraghatunk magunknak, vagy akár a csapat többi tagjának is.

Végezetül irdaljuk be a szalonnánkat, tűzzük a nyársra a hagymával együtt, és lassan a parázs fölött forgatva süssük gyönyörű aranybarnára.

Nyár van, igazán adja magát egy kis kinti sütögetés, így ha Ön is kedvet kapott hozzá, rendelje meg gyorsan a hozzávalókat és hívja össze a családot vagy a barátait egy kis közös nosztalgiázásra.

Önnek ajánlott termékeink